Voćna torta

Obožavamo čokoladu, ali u toplijem dijelu godine puno češće biramo voćne recepte poput ovog za voćnu tortu koji nam dolazi s bloga Gurmanka autorica Lidije Osmak.

Sastojci
(za kalup promjera 20 cm)
Podloga
  • 200 g usitnjenih čajnih kolutića
  • 120 g maslaca
Krema
  • 250 ml Dukatos jogurta
  • 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
  • žlica arome vanilije
  • žlica soka od limuna i naribana korica
  • pola vrećice želatine
  • 200 ml slatkog vrhnja
I još
  • svježe voće po izboru
  • svijetli preljev zatorte
Priprema
Podloga

Kekse sameljite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte. Ostavite ga u hladnjaku dok ne završite s pripremom kreme.

Krema

Mikserom izradite jogurt i šećere.

Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.

Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja.

Dobivenom smjesom premažite podlogu od keksa i vratite u hladnjak da se krema stisne.

Za to vrijeme narežite na kockice voće prema izboru, a ja sam se ovaj put odlučila za kivi i breskve iz kompota, ali se već radujem raznim kombinacijama sa sezonskim bobičastim svježim voćem. 

Kada se krema stisnula posložite preko nje voće i prelijte je svijetlim preljevom za torte koji napravite prema uputstvu na vrećici.

Tortu dobro rashladite prije serviranja.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.