Veliki sajam pekarstva, slastičarstva i snacka u Münchenu

Ovogodišnje izdanje sajma donosi brojne novitete i natjecanja, a u sklopu sajma predstavit će se i neka hrvatska imena.

Vodeći svjetski sajam pekarstva, slastičarstva i snacka održat će se od 15. do 20. rujna 2018., u Münchenu, a bit će otvoren svakog dana od 9:30 do 18 sati. Ovaj je sajam okupljalište stručnjaka još od 1949., a ljudima iz struke pruža nadahnuće za njihov svakodnevni profesionalni život te cjelovit pregled svih noviteta na tržištu. Na sajmu se susreću najuspješnije tvrtke, od malih obrtničkih pekarnica do velikih industrijskih proizvodnih rješenja.

Ovogodišnje izdanje sajma ugostit će više od 1360 izlagača iz 48 zemalja svijeta, koji će u 12 paviljona prezentirati najnovije trendove i inovacije, a od hrvatskih će se izlagača predstaviti: Data bak d.o.o., Glazir d.o.o., Naše klasje d.o.o., Pan pek d.o.o., Tim zip d.o.o., Izo d.o.o. i Pekar d.o.o.

Novost na ovogodišnjem izdanju jest “Virtual Bakery Tours”, virtualna šetnja pekarama koja će se održati u paviljonu B3. Uz pomoć očala virtualne stvarnosti posjetitelji će moći doživjeti način na koji se radi u Njemačkoj, Francuskoj, Grčkoj, Islandu i SAD-u, koje se tehnike i sastojci tamo koriste, i što to upravo te pekare čini tako uspješnima u njihovoj zemlji. Osim ove zanimljive virtualne šetnje, novost je i iba.TO GO!. To su inovacije i rješenja za koncept snacka i napitaka za trgovce u pekarstvu. U sklopu „iba.TO GO!“, također u paviljonu B3, prezentirat će se cijeli procesni lanac snacka – od nabavke sastojaka i pripreme snacka, do rješenja održivog pakiranja, logistike i dizajna trgovine. Sve to popratit će raznovrsne demonstracije i radionice uživo.

U sklopu sajma održat će se i brojna natjecanja kao što su: UIBC Cup of Bakers, na temu „Universe“, na kojem će se međusobno boriti pekarski timovi iz: Kine, Norveške, Njemačke, Francuske, Japana, Perua, Nizozemske, Koreje, Rusije, Španjolske, Engleske i SAD-a, zatim UIBC Junior World Championship of Confectioners, na kojem će odmjeriti snage najbolji svjetski mladi slastičari. Za zlatnu će se medalju, na ovom natjecanju boriti timovi iz Brazila, Kine, Njemačke, Islanda, Japana, Norveške, i Tajvana te otvoreno pekarsko natjecanje, 4th German Championship of Master Bakers, na kojem će njemački pekari impresionirati žiri svojim uradcima na temu „Europe“.

Fotografije: GHM

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.