U susjednoj Srbiji masovno trovanje jagodama

Do ovakvog trovanja dolazi kad su jagode tretirane prevelikom količinom pesticida ili su pak zalivene prljavom vodom punom bakterija.

Posljednjih dana u bolnicama širom Srbije zaprimljeni su brojni pacijenti koji su se nakon konzumacije jagoda našli u teškom stanju, a uglavnom su se žalili na želučane tegobe, proljev i povraćanje te visoku temperaturu i potpuni kolaps organizma, prenosi srbijadanas.com.

Uzrok ovakvog trovanja obično je prevelika količina pesticida kojom su prskane jagode ili pak zalijevanje jagoda prljavom vodom punom bakterija.

Iz hitne službe u Srbiji navode da ovakav slučaj masovnog trovanja nisu imali godinama. Poslije konzumiranja jagoda brojni građani javljaju se liječnicima hitne službe s gotovo istim simptomima: visokom temperaturom do 40 stupnjeva, proljevom i povraćanjem zbog čega bivaju hospitalizirani na zaraznom odjelu.

Infektolog Žarko Radović upozorio je da se radi o ozbiljnom trovanju i da bi svi koji, poslije konzumacije jagoda, primijete ovakve simptome, trebali javiti liječniku, prenosi srbijadanas.com.

Izvor: srbijadanas.com

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.