U spomen na pad Berlinskog zida, francuski umjetnik napravio zid od čokolade

Kako bi obilježio tridesetu godišnjicu pada Berlinskog zida, francuski čokolatijer i umjetnik Patrick Roger napravio je šest metara dugi zid od čokolade.

Povodom obilježavanja tridesete godišnjice pada Berlinskog zida, francuski čokolatijer Patrick Roger simbolično je napravio zid od – čokolade.

Ovaj šest metara dugi i tri metra visoki zid napravljen je od tone čokolade, a za njegovu je izradu bilo potrebno tjedan dana.  Prilikom izrade ovog zida, umjetnikov je cilj bio da ova replika nalikuje originalu pa se na samom zidu nalaze ilustracije nacrtane jestivom bojom, među kojima i riječ Berlin.

Također, zamišljeno je da se danas (9. studenog), na sam dan obilježavanja pada Berlinskog zida, i ovaj zid sruši te da se njegovi dijelovi podijele publici. Dio zida koji je izložen u dućanu samog umjetnika na adresi 225, Rue du Faubourg Saint-Honoré u Parizu trebao bi biti srušen i podijeljen u 10:30 sati po lokalnom vremenu. Ova slatka replika zloglasnog zida, prema autorovim je riječima, napravljena kako bi bila srušena i kako bi svatko mogao ponijeti komadić čokoladnog zida u svojoj torbi.

Izvor: The Connexion

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.