U Americi je proizveden sladoled od senfa – tu je i recept

Ovaj neobični sladoled napravljen je povodom obilježavanja Nacionalnog dana senfa.

Nije tajna da Amerikanci imaju nacionalni dan za gotovo svu hranu koja postoji, a proteklog su vikenda, 3. kolovoza obilježili i Nacionalni dan senfa.

Tim je povodom French®, poznati proizvođač senfa koji posluje još od 1904., u suradnji s Coolhaus Ice Cream, proizveo posebni proizvod – sladoled od senfa.

Kako se navodi na Frenchovoj službenoj stranici, nakon 105 godina dodavanja senfa u sve i svašta, odlučili su svojoj ponudi dodati nešto jedinstveno i odvažno i tako su došli do ovog nesvakidašnjeg proizvoda.

Iako su i sami svjesni da sladoled od senfa zvuči pomalo ludo, na svojim stranicama uvjeravaju kupce da je uistinu odličnog okusa.

Međutim, poseban sladoled ipak nije postao dio njihove standardne ponude, već su ga kupci imali priliku isprobati proteklog vikenda, a ponovno će biti dostupan sljedeći vikend na određenim lokacijama u New Yorku i Los Angelesu.

Unatoč tomu, tvorci ovog sladoleda pobrinuli su se da svi dobiju priliku isprobati ga pa su na svojim službenim mrežnim stranicama objavili recept za pripremu sladoled od senfa, u kojem tvrde da ćete već nakon prve kuglice shvatiti da je njihov senf stvoren za sladoled. Sudeći prema objavama koje se na društvenim mrežama mogu naći pod #mustardicecream, brojni korisnici su oduševljeni novim okusom.

Fotografija: French®

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.