Trofej za najbolji POP 2018 . vodiča Gault & Millau pripao splitskoj slastičarnici Oš kolač

Na gala večeri organiziranoj u čast predstavljanja prvog izdanja vodiča Gault & Millau za Hrvatsku, trofej za najbolji POP 2018. pripao je splitskoj slastičarnici Oš kolač poznate slastičarke Tee Mamut.

Kao što smo na našem portalu već pisali, poznati gastronomski vodič Gault & Millau, jedan od tri najutjecajnija svjetska gastronomska vodiča, stigao je u Hrvatsku te je svečano predstavljen na gala večeri održanoj u zagrebačkom hotelu Westin.

Bila je to prilika i da se podijele prvi hrvatski „kulinarski Oscari“, a u nizu nagrada posebno valja istaknuti trofej za najbolji POP 2018. koji je pripao slastičarnici Oš kolač, koju je prije manje od godinu dana u rodnom gradu otvorila poznata splitska slastičarka Tea Mamut.

„Lijepo je dobiti priznanje za trud, rad i upornost. Hvala svima koji su podržali cijeli projekt i vrijednom timu Oš kolač.“ – rekla je Tea nakon još jednog priznanja za svoj rad.

Samo predstavljanje ovog vodiča uz predsjednika Gault&Millau International, Côme de Chériseyja, podržale su i svjetske gastronomske zvijezde chef Edouard Loubet, nositelj pet kuharskih kapica, najvišeg odličja Gault&Millau, najpoznatija slovenska chefica Ana Roš i mladi talent Gault&Millau za 2017 u Francuskoj japanski chef Ippei Uemura.

Ministar turizma Republike Hrvatske na predstavljanju je, među ostalim rekao: „Posebno čestitam i dobitnicima Gault&Millau trofeja. Ovi prestižni trofeji nagrada su za njihov predan i kontinuiran rad na unaprjeđenju kvalitete i stvaranju cjelokupnog gastronomskog doživljaja koji je ujedno i jedan od tri najvažnija motiva dolaska gostiju u našu zemlju.“

Fotografije: LIGHT KOMUNIKACIJE

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.