Treća Virovska prkačijada

U Virju će se održati Virovska prkačijada, na kojoj će sudjelovati i inozemni slastičari koji će okupljenim posjetiteljima predstaviti svoje prkače i kolače.

Treća po redu Virovska prkačijada održat će se 11. i 12. svibnja 2018., u  Virju, podravskoj prijestolnici dobrih prkača, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH. Dvodnevno događanje obilježiti će bogati program, od izrade prkača u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje te u Osnovnoj školi  prof. Franje Viktora  Šignjara, gdje će se i održati natjecanje desetak škola iz Podravine, do izbora za najbolju „prkačicu“.

Posjetitelji će imati priliku kušati brojne vrste prkača iz raznih podravskih  mjesta.

Kako bi se posjetitelji upoznali s prkačima iz svijeta, na ovome će izdanju gostovati eminentni slastičari iz Velike Britanije, Rusije, SAD-a, Malte, Armenije i Albanije koji će u sklopu radionica pokazati njihove tradicijske prkače i kolače te način njihova spravljanja, a posjetitelji će ih imati priliku iskušati.

Fotografije: Robinson

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.