Torta od oraha i maruna

Danas u Lovranu počinje 44. Marunada Lovran, a mi vam tom prigodom donosimo recept autora Borisa Mihovilića, koji smo mi dobili od Turističke zajednice općine Lovran.

Sastojci
Biskvit
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 6 jaja
  • 100 g čokolade
  • 130 g oraha
  • 130 g brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 žlice ruma
Krema
  • 250 g pasiranih maruna
  • 250 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 3 jaja
  • 0,5 l miljeka
  • 100 g topljene čokolade
  • 0,05 l Grand Marnier liker
  • 2 vrećice šećera od vanilije
Priprema
Biskvit

U omekšani maslac postepeno dodajemo polovinu šećera. Zatim dodajemo žumanjke (jedan po jedan). Miješamo dok ne postane pjenasto. Zatim u smjesu dodamo otopljenu čokoladu, orahe, brašno, prašak za pecivo i rum te sve zajedno zamiješamo. U drugu posudu stavimo ostatak šećera i bjelanjke te napravimo čvrsti snijeg. Spojimo obje smjese te ih promiješamo.

Gotovu smjesu stavimo u zamašćeni i pobrašnjeni kalup te pečemo 40 minuta na temperaturi od 175˚C.

Krema od maruna

U 3 jaja dodamo 0,25 l mlijeka, 100 g pasiranog maruna i 130 g šećera te izmiješamo. Zakuhamo 0,25 l mlijeka sa šećerom od vanilije te umiješamo gore navedenu smjesu i kuhamo 5-6min. Kuhanu smjesu pustimo da se ohladi. Zatim u ohlađenu smjesu nadodamo maslac, topljenu čokoladu i miješamo dok ne postane pjenasto dodajući ostatak kestena i Grand Marnier liker. Gotovim nadjevom napunimo biskvit.

Fotografija: Turistička zajednica općine Lovran

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image