Titulu najbolje slastičarke svijeta osvojila je Jessica Préalpato

Prvi je ovo put da je ovu prestižnu titulu u izboru World’s 50 Best Restaurants ponijela žena.

Jessica Préalpato, glavna slastičarka u pariškom restoranu Alain Ducasse u hotelu Plaza Athénée, osvojila je laskavu titulu najbolje slastičarke na svijetu po izboru World’s 50 Best Restaurants.

Na sam vrh svijeta dovela ju je njezina prirodna, zdrava i skromna vizija deserta. Naime, Jessica Préalpato u svojim desertima nastoji naglasiti sami proizvod, koristeći ga u pravoj sezoni i na pravoj temperaturi. Njezin način pripreme deserata predstavlja i novi stil u slastičarstvu nazvan desseralité (dessert + naturalité), čime se naglašava njezina želja isticanja izvornih okusa proizvoda i minimalna upotreba šećera u desertima.

Njezin stil pripreme deserata u potpunosti se uklopio u stil pripreme jela u restoranu Alaina Ducesseca. Jessica Préalpato u svojim desertima ističe ljepotu samog proizvoda pa upravo zato koristi jednostavne francuske proizvode, poput kikirija iz pokrajine Hautes-Pyrénées ili pak citrusa s juga Francuske te pronalazi način kako izraziti njihove prirodne kvalitete. Rezultat su minimalistički voćni deserti bez mousse kreme, šećera i viška dekoracija. Prema njezinim riječima, njoj nije bitno je li desert dovoljno privlačan za Instagram, važno joj je da bude najbolji na svijetim.

Iako odrasla u obitelji slastičara okružena vrhunskim prirodnim proizvodima i kuhinjom, Jessica Préalpato neko je vrijeme bila studentica psihologije, no brzo je otkrila da je slastičarstvo njezin put. Dolaskom u Pariz 2010. počeo je uspon njezine slastičarske karijere te je, nakon što je promijenila nekoliko radnih mjesta, konačni uspon doživjela u restoranu Alain Ducasse u kojemu je zaposlena posljednje četiri godine.

Treba napomenuti kako je Jessica Préalpato prva žena koja je osvojila titulu najbolje slastičarke u ovom izboru. Prije nje, laskavom su se titulom okitili Pierre Hermé (2016.), Dominique Ansel (2017.) i Céderic Grolet 2018. godine.

Izvor i fotografije: World’s 50 Best Restaurants

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.