Titula pobjednika Europskog slastičarskog kupa pripala Šveđanima

Švedska je pobjednica Europskog slastičarskog kupa koji se održao u Torinu, a na kojem su žiri očarali svojim izlošcima na temu „Majka priroda“.

Europsko natjecanje slastičara, Coupe du Monde de la Pâtisserie, održalo se 10. lipnja 2018., u Torinu, u Italiji.  Pobjedu na natjecanju odnijela je Švedska, a slastičari koji su predstavljali ovu zemlju su Martin Morand, specijalist za čokoladu i Jessica Sandberg, specijalist za šećer. Tema kojom su se predstavili na natjecanju bila je „Majka priroda“.

Švedski deserti

Rusija i Poljska su na natjecanju osvojile nagradu “Posebnu nagrada za čokoladu” i “Posebnu nagradu za šećer”, dok je Turska nagrađena “Eko održivom nagradom”. Boje svoje zastave, na svjetskom finalnom natjecanju u Lyonu, u Francuskoj, u siječnju 2019., braniti će pobjednički tim iz Švedske, a osim njih, u finale odlaze i drugoplasirani tim iz Belgije, Jacky Bodart i Bernard Istasse te treće plasirani tim iz Švicarske, Antoine Chopin i Sara Bezencon. Uz njih će se u Lyonu natjecati i tim iz Poljske, Michal Doroszkiewicz i Marek Moskwa, koji su, zahvaljujući svojoj prezentaciji, osvojili karticu Wild card, koja omogućuje sudjelovanje u finalu.

Poljski desert

Uza sve navedene, u finalu će se natjecati i predstavnici Italije, Japana, Južne Koreje, Velike Britanije, SAD-a, Čilea, Argentine, Meksika, Malezije, Singapura, Australije, Tajvana i Kine, a nakon Afričkog kupa, koji će se održati 29. lipnja u Maroku, znat će se sve 22 zemlje koje će se u siječnju natjecati na Coupe du Monde de la Pâtisserie Finale.

Coupe du Monde de la Pâtisserie Finale održat će se 27. i 28. siječnja 2019., a tom će prigodom obilježiti i svoju 30. obljetnicu postojanja.

Fotografije: Sirha Network

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.