Svileni cheesecake s trešnjama

Volimo kada se u slasticama nađu trešnje, a još kad su one sastojak u ovom neodoljivom cheesecakeu koji potpisuje Lidija Osmak s bloga Gurmanka želja za pripremanjem slastica s trešnjama još je veća.

Sastojci
  • 6 jaja
  • 250 g krem sira
  • 50 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • aroma vanilije
  • žlica limunovog soka
  • 60 g glatkog brašna
  • 20 g gustina
  • prstohvat soli
  • 140 g šećera
I još
  • voće po želji (trešnje, jagode…)
  • gustin
  • šećer
Priprema

Odvojite bjelanjke i uz dodatak soli, izradite ih mikserom u snijeg postepeno dodajući šećer.

Na pari otopite maslac, sir i mlijeko te maknite da se malo ohladi i dodajte vaniliju. Sada polako umiješajte žumanjke, gustin i brašno, a na samom kraju dobivenoj smjesi rukom lagano miješajući dodajte snijeg od bjelanjaka.

Pećnicu ugrijte na 160°C, a smjesu ulijte u kalup promjera 22 cm i s vanjske strane obložite aluminijskom folijom jer se kolač peče u vodenoj kupelji. Znači, kalup sa smjesom stavite u dublji pleh i nalijte vruće vode do pola njegove visine

Kolač pecite točno 1 sat, ugasite pećnicu i otvorite malo vrata pećnice te ga ostavite još petnaestak minuta u njoj da se malo rashladi

Možete ga servirati dobro ohlađenog s očišćenim i prokuhanim trešnjama koje ste zgusnuli sa žlicom gustina i malo šećera.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.