Sve nam je bliže – ružičasti KitKat stiže u Europu

Ljubitelji poznate KitKat čokolade uskoro će moći uživati u inovativnoj poslastici diljem Europe i Amerike.

U svojoj objavi za medije Nestléa je najavio kako će idućeg tjedna lansirati svoj ružičasti KitKat u Europi, nakon što je to već napravio u Japanu i Južnoj Koreji. Ovaj je potez dio nastojanja Nestléa da pogura svoje inovacije na različita tržišta.

Britanci će prvi imati priliku isprobati ovu najnoviju verziju poznate čokoladice, jer kako kažu iz Nestléa, od 16. travnja 2018. ova će čokoladica biti dostupna isključivo u Tesco trgovinama u Velikoj Britaniji. Uskoro će proizvod biti predstavljen i diljem Europe i Amerike pa bi tako Njemačka trebala biti iduće tržište na koje će ova čokoladica stići u svibnju ove godine.

Potrošači u Japanu i Koreji prvi su imali priliku isprobati ovu čokoladicu, u siječnju ove godine.

Posebnost ovog KitKata je u tomu što je izrađen od Ruby čokolade, nazvane prema vrsti kakaa od koje je izrađena. To je posebna vrsta čokolade, ružičaste boje, bobičastog voćnog okusa i raskošne glatkoće. Ova je čokolada četvrta vrsta čokolade uz tamnu, mliječnu i bijelu, koju je svijetu predstavio proizvođač Barry Callebaut, u rujnu prošle godine. KitKat izrađen od Ruby čokolade osmislio je slastičar Yasumasa Takagi.

Fotografije:  Nestlé

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.