„Strašne slastice“ za Noć vještica

Trend obilježavanja Halloweena, odnosno Noći vještica, u Hrvatskoj iz godine u godinu sve više raste pa se u sve više domaćinstava izrađuju mnogobrojne slastice za obilježavanje ove lude noći.

Kao što smo već pisali na našem portalu, Halloween se zapravo slavi noć uoči Svih svetih, 31. listopada, a naziv je skraćenica od arhaičnog engleskog imena za blagdan Svih svetih All-Hallow-even, All Hallows’ Eve ili Hallow Eve. Za ovu se noć ljudi maskiraju, ukrašavaju stanove i kuće izdubljenim bundevama, kosturima, paukovim mrežama i svim onim što bi moglo zastrašiti i otjerati smrt, kako se prije vjerovalo, ali i sve češće izrađuju slastice, jer kakva bi to proslava bila bez ukusne slastice.

Naravno, prilikom  izrade slastica pazi se da one svojim izgledom odgovaraju tematici pa se tako izrađuju keksići, kolači i torte koji se oblikuju u navedene zastrašujuće detalje te dekoriraju raznim dekorativnim sredstvima u prepoznatljivim Halloween bojama: narančastoj, bijeloj i crnoj.

Internet je danas prepun fotografija i ideja za izradu raznovrsnih slastica namijenjenih upravo proslavi Halloweena pa ukoliko ste se i vi priklonili trendu obilježavanja ovog dana, vrijeme je da zasučete rukave i izradite svoju „zastrašujuću“ slasticu.

Fotografije: Pixabay, Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.