Srednjoškolsko obrazovanje za slastičara u Opatiji

U opremljenim kabinetima slastičarstva u školi i u vrhunskim ugostiteljskim objektima učenici uče o klasičnim slastičarskim tehnikama i modernim inovacijama svijeta slastičarstva.

Ugostiteljska škola Opatija nudi obrazovanje za smjer slastičar, a za upis u obrazovni program nema bodovnog praga. Potrebna je liječnička svjedodžba specijalista medicine rada o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za obavljanje zanimanja.

Cilj trogodišnjeg obrazovanja je osposobiti učenike za samostalni rad u pripremi različitih vrsta slastica. Tijekom školovanja učenici stječu teorijska i praktična znanja i vještine pripreme raznih vrsta slastica te u opremljenim kabinetima slastičarstva u školi i u vrhunskim ugostiteljskim objektima uče o klasičnim slastičarskim tehnikama i modernim inovacijama svijeta slastičarstva. Također, učenici imaju priliku učiti od mentora s dugogodišnjim iskustvom i prezentirati svoje znanja i vještine na mnogobrojnim natjecanjima i manifestacijama.

Nakon završetka obrazovanja polaže se završni ispit i stječe  kvalifikacija za tržište rada. Detaljnije informacije o djelovanju škole i mnogobrojnim uspjesima svi zainteresirani mogu pronaći na mrežnim stranicama škole.

Fotografije: Ugostiteljska škola Opatija

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.