Slatke teme koje su obilježile 2018. godinu

Godina s kojom se danas opraštamo donijela nam je puno slatkih tema, a ovo su one koje su privukle vašu pažnju.

Danas zatvaramo jedno poglavlje života – odlazi nam 2018. koja nam je donijela puno lijepih, slatkih tema. Materijala nam na portalu nikad nije nedostajalo – bilo je tu puno novih tema, vijesti, savjeta… Često smo vam prvi donosili određene informacije,  trudeći se uvijek doći do samog izvora vijesti, provjeravajući, ispitujući, istražujući…. Otkrivali smo vam slatke tajne uspjeha pojedinih slastica, upoznavali vas sa slatkom baštinom Hrvatske i svijeta, najavljivali događanja… No, neke su vam teme u ovoj godini bile draže od drugih stoga vam danas donosimo pregled osam najčitanijih tekstova 2018. godine.

Ganache – savršenstvo od samo dva sastojka

Na osmom mjestu ovog pregleda našao se tekst o ganacheu, jednostavnoj kremi od dva sastojka koja služio i kao dekoracija i kao krema za brojne slastice. Naša novinarka Mirjana Bošković Smrekar vam je u ovom tekstu otkrila priču koja stoji iza nastanka ganachea, ali i idealne omjere za uspješnu izradu ganachea.

Pokrenuta prva internetska platforma namijenjena profesionalnoj edukaciji o čokoladi

Vijest o prvoj internetskoj platformi namijenjenoj profesionalnoj edukaciji o čokoladi u listopadu je bila apsolutni hit te se brojem vaših klikova smjestila na sedmo mjesto ovogodišnjeg pregleda najslađih tema.

Čarobno božićno mjesto – u Bergenu otvoren najveći grad medenjaka

Božićne teme već dva mjeseca vladaju našim portalom, ali vama najdraža bila je vijest o otvorenju najvećeg grada medenjaka u Bergenu. Čitali ste, dijelili i komentirali taj članak i brojem klikova doveli ga do šeste pozicije na ovoj listi.

Nova dubrovačka slastičarnica danas otvara svoja vrata

Vijest o otvorenju nove dubrovačke slastičarnice Mala truba iza koje stoji poznata slastičarka Lucija Tomašić odjeknula je hrvatskim medijskim nebom, a mi smo vas, nakon intervjua sa samom Lucijom u kojem je ekskluzivno za čitatelje Slatkopedije najavila otvorenje svoje slastičarnice, obavijestili i o samom danu otvaranja. Da vas je nova dubrovačka slatka priča zainteresirala potvrđuje i činjenica da se vijest našla na petom mjesecu najčitanijih tema 2018. godine.

Na što treba paziti prilikom izrade torte na kat?

Četvrto mjesto ovog pregleda zauzeo je tekst o tomu na što treba paziti prilikom izrade torte na kat. Upravo priprema ovakvih torti veliki je izazov brojnim ljubiteljima slasticama, a mi smo vam našim savjetima pokušali maksimalno olakšati pripremu.

L’orchidée – nova zadarska slastičarnica

U Zadru je ove godine otvorena nova slastičarnica nazvana L’orchidée, a vijest o njezinu otvorenju privukla je vašu pažnju i smjestila se na treće mjesto najčitanijih tema godine.

Razlika između želatine u listićima i u prahu

U mnogim se receptima često navodi upotreba želatine u listićima ili u prahu. Koja je razlika među njima i kada koju koristiti objasnili smo vam u tekstu koji se našao na drugom mjestu.

Alphabet cake – torta za kojom je poludio svijet

Jedan od trendova koji je obilježio slastičarstvo ove godine bila je alphabet cake, a tekst o njoj obilježio je i našu godinu jer se upravo on našao na samom vrhu ovogodišnjeg pregleda  najčitanijih slatkih tema.

Fotografije: Pixabay, Instagram profil Chocolate Academy Online, Facebook stranica Pepperkakebyen, Lucija Tomašić, Slastičarnica L’orchidée, Mirjana Bošković Smrekar, Torta, pinjur, pjat

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.