Slatka Kaštela: britanska slastičarka u poznatoj emisiji napravila torte posvećene Kaštelima

U emisiji koja se emitirala prekjučer poznata britanska slastičarka Aggy Dadan napravila je dvije torte s motivima Kaštela.

Kaštela i njihove ljepote pretočene u slatke torte – tako bi se ukratko mogao opisati sadržaj emisije Extreme Chocolate Makers koja je prekjučer prikazana na Channelu 4.

U ovoj, u Ujedinjenom Kraljevstvu popularnoj emisiji, iz epizode u epizodu poznati britanski slastičari izrađuju senzacionalna čokoladna umjetnička djela s raznom tematikom, a u prekjučerašnjoj epizodi  Aggy Dadan, poznata britanska slastičarska umjetnica, izradila je dvije posebne torte s posvetom gradu Kaštelima.

Jedna torta predstavlja čokoladni reljef „Od Splita do Trogira“, pri čemu je koristila i kaštelanski crljenak, dok je druga čokoladna skulptura Kaštelanke u narodnoj nošnji. Ove torte umjetnica je napravila inspirirana posjetom Kaštelima i ljepotom koju je na tom području vidjela.

Inače, torta je napravljena povodom proslave 110 godina turizma u Kaštelima koja je prigodno obilježena još krajem siječnja ove godine u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu. Svečanu večer zajedno su organizirale Turistička zajednica grada Kaštela i Hrvatska turistička zajednica.

Izvor: Croatian Week, Grad Kaštela

Fotografije: Facebook Extreme Chocolate Makers

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.