Sirova torta s malinama

Zadnjih mjesec dana često smo s vama dijelili recepte za torte s jagodama, a danas nam Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe donosi recept za sirovu tortu s malinama.  

Sastojci
(za tortu promjer 20 cm)
Podloga
  • 150 g badema
  • 150 g očišćenih datulja
  • 50 g kokosovog brašna (ribani kokos)
  • 1 žličica vanilije
  • 2 žlice kokosovog ulja (otopiti)
Krema
  • 300 g indijskih oraščića
  • sok od 1 limuna
  • 50 g kokosovog brašna (ribani kokos)
  • 7 žlica meda
  • 1 žličica arome vanilije
  • 80 g kokosovog ulja (otopiti)
I još (za kreme)
Prva krema
  • ½ dl bademovog mlijeka
  • 1 žličica arome vanilije
Druga krema
  • 150 g smrznutih malina
Priprema

Indijske oraščiće preliti vodom i ostaviti najmanje 5 sati (najbolje peko noći).

Podloga

Stjenke kalupa obložiti acetatnom folijom. Navedene sastojke staviti u multipraktik i samljeti. Smjesu utisnuti u kalup.

Krema

Namočene indijske oraščiće ocijediti, isprati te usitniti u multipaktiku. Dodati navedene sastojke, usitniti i smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio umiješati ½ dl bademovog mlijeka i aromu vanilije te kremu uliti u kalup. Tortu staviti u zamrzivač na 30 minuta.

U drugi dio kreme dodati maline i usitniti u mulipraktiku. Kremu uliti u kalup i čuvati u zamrzivaču.

Tortu izvaditi iz zamrzivača i premjestiti u hladnjak 2 sata prije posluživanja. Ukrasiti malinama i rezanim kokosom te poslužiti.

Napomena

Po želji tortu se može čuvati i samo u hladnjaku, bez stavljanja u zamrzivač.

Fotografije: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.