Sirova torta od čokolade i limuna

Helena Jakoliš, autorica bloga Zdravo i slasno, s nama je podijelila recept za sirovu tortu od čokolade i limuna.

Sastojci
Kora
  • 2 šalice orašastih plodova po želji
  • 2 šalice kokosovih ljuskica
  • 1 3/4 šalice očišćenih svježih datulja
  • 1 žlica ekstra djevičanskog kokosovog ulja
Krema od limuna
  • 2 šalice natopljenih indijskih orašćića
  • 1/2 limenke punomasnog kokosovog mlijeka dr.Goerg
  • 1 sok limuna, 1 sok limete
  • 3-4 žlice naribane neprskane limunove korice
  • 1/2 šalice rastopljenog kokosovog ulja
  • 1/2 šalice meda
  • 1 žličica kurkume za boju
  • 2 žlice kokos maslaca
Krema od čokolade
  • 1 1/2 šalica natopljenih indijskih orašćića
  • 1 zreli avokado
  • 1 šalica sirovog kakao praha
  • 1/2 limenke punomasnog kokosovog mlijeka dr.Goerg
  • 1/2 šalice rastopljenog kokosovog ulja
  • 3/4 šalice + dodatno 2 žlice meda
Priprema
Kora

Za koru pomiješajte sve sastojke u multipraktiku do ljepljive smjese. Uzmite kalup za torte i obložite ga papirom za pečenje. Koru ravnomjerno nanesite u kalup. Zatim pripremite kremu od limuna.

Krema od limuna

Indijske orašćiće operite i ocijedite. Isprane orašćiće pomiješajte u blenderu sa mlijekom, sokom od limuna, koricom, medom i kurkumom do fine glatke smjese. Na kraju dodajte rastopljeno ulje i sve još jednom dobro izmiješajte. Smjesu izlijte na koru i stavite u zamrzivač da se stisne.

Krema od čokolade

Pripremite kremu od čokolade na isti način kao i kremu od limuna. Smjesu izlijte na prvi sloj kreme i stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći. Po želji je ukrasite zrnima kakaa.

Fotografija: Zdravo i slasno

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.