Šik&Šiz novi je slatki objekt u Podgorici

„Ljubav na prvi griz“ moto je koji vodi bračni par Popović kroz ovu slatku crnogorsku priču.

Jučer je u Podgorici otvoren slatki objekt specijaliziran za proizvodnju i prodaju krafni nazvan Šik&šiz. Kako nam kažu Marina i Filip Popović, bračni par koji stoji iza ove slatke priče, ime su odabrali nakon dugog razmišljanja, a presudila je činjenica da se ovaj naziv rimuje s njihovim motom „ljubav na prvi griz“, a također i činjenica da je ovaj naziv zvučan i upečatljiv kao brend te im daje mogućnost za širenje, koje u budućnosti svakako planiraju.

Njihova priča tako je krenula jučer, otvaranjem njihovog prvog objekta u Podgorici. Tjedan prije imali su veliku degustaciju na kojoj su podijelili 600 krafni kako bi bili sigurni da su njihovi recepti i finalno odobreni od onih koji su najbitniji suci – potrošači. Otvaranje objekta proteklo je i više nego odlično – vitrina je ostala prazna, što je premašilo sva njihova očekivanja.

A kako je uopće krenula njihova slatka priča? Njihova ideja se rodila prije oko godinu dana. Ono što su  htjeli jest kreirati posao koji će njihovim sugrađanima, ali i građanima okolnih zemalja prenijeti njihovu ljubav prema čokoladi, djeci, poslu – odnosno općenito ljubav. Odmah su prionuli analiziranju tržišta i potencijalnih dobavljača za sirovine, opremu, pakiranja itd.

Tako su i došli do zaključka da žele proizvesti vlastitu krafnu (samo tijesto), uz pomoć vrsnih tehnologija, ali i nadjeve. Naime, sve nadjeve sami proizvode kombinacijom više smjesa i najljepše čokolade.

Uvoze čokoladu koja se radi po belgijskoj recepturi, kao i praline i čokoladice koje koriste kao “dekoraciju” – sve su krafne umočene u najfiniju čokoladu (bijelu, mliječnu, crnu) te dolaze u različitim veličinama i s različitim dodacima.

Njihov cilj je omogućiti stanovnicima svih gradova Crne Gore i okolnih zemalja uživanje u odličnim krafnama, a to misle postići Šik&Šiz  franšizom.

Prazne vitrine na jučerašnjem otvaranju daju im vjetar u leđa i razlog za predviđanje velikih uspjeha u budućnosti, a oni u ostvarenje velikih planova kreću malim koracima – već danas čekaju svoje nove goste sa svježim i ukusnim krafnama.

Fotografije: Šik&Šiz

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.