Sigep 2019: hrvatske mlade slastičarke u borbi za svjetski naslov

Hrvatske predstavnice Tatjana Čeh i Tea Pokos na ovogodišnjem će se Sigepu natjecati se za titulu najboljih mladih slastičara.

Četrdeseto izdanje Sigepa koje će se od 19. do 23. siječnja održati u Rimini Expo Centru donosi bogati i zanimljiv program koji uključuje brojne radionice i natjecanja, a nama svakako najzanimlijvije jest natjecanje za mlade slastičare (ispod 23 godine).

Naime, kao što smo na našem portalu već pisali, na posljednjem izdanju Interslasta priliku za sudjelovanje na međunarodnom natjecnju mladih slastičara dobile su Tea Pokos i Tatjana Čeh koje će nas predstavljati pod mentorstvom Silvije Cah, koja nas je na prošlogodišnjem izdanju Sigepa predstavljala na natjecanju Pastry Queen. Natjecanje će se održati 19. i 20. siječnja. a tema je “Letjeti”. Mladi će slastičari morati prikazati svoja umjetnička djela izrađena od čokolade i šećera.

Osim ovog natjecanja, ovogodišnje izdanje Sigep prvi će put ugostiti i svjetsko prvenstvo u prženju kave. Također, u sklopu International Pastry Campa mladi će pastry chefovi iz sedam zemalja imati priliku pokazati svoje vještine pripremajući najpoznatije svjetske deserte.

Četrdeseto izdanje međunarodnog sajma sladoledarstva, slastičarstva, pekarstva i kave uz to donosi i Italian Pastry Queen natjecanje na kojem će se birati predstavnica Italije na Pastry Queen natjecanju koje će se održati 2020. , kao i Italian Junior and Senior Pastry Championship.

Napomenimo još na kraju kako će se sajam, na kojem će se predstaviti nove sirovine, sastojci, tehnologija, oprema, namještaj i usluge te otkriti inovacije i trendovi, održati u impresivnom prostoru veličine 129.000 metara kvadratnih.

Sajam će od 19. do 22. siječnja biti otvoren od 9:30 do 18:00, dok će posljednji dan, 23. siječnja, bit otvoren od 9:30 do 17:00.

Sve informacije o kartama i mogućnostima posjeta sajmu pronađite na ovoj poveznici.

Fotografija: SIGEP

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.