Sedam stipendija Grada Zagreba namijenjeno pekarima

Grad Zagreb je objavio natječaj za dodjelu stipendija učenicima prvih razreda trogodišnjih strukovnih škola Grada Zagreba, koji se školuju u deficitarnim zanimanjima, a čak sedam od ukupno sto pedeset stipendija namijenjeno je pekarima.

Grad Zagreb će za školsku godinu 2018./2019. dodijeliti do 150 stipendija učenicima koji su upisani u prvi razred trogodišnjih programa strukovnih škola Grada Zagreba, i to prema utvrđenoj Listi deficitarnih zanimanja za potrebe obrtništva na području Grada Zagreba za školsku godinu 2018./2019. Na listi ovih zanimanja nalaze se i pekari za koje se dodjeljuje čak sedam stipendija.

U svrhu ostvarivanja prava na stipendiju, učenici moraju udovoljavati općim uvjetima, i to: da su redovni učenici prvog razreda u trogodišnjim programima obrazovanja strukovnih škola Grada Zagreba, da imaju neprekidno prebivalište na području Grada Zagreba najmanje jednu godinu prije objave natječaja, da nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali razred u osnovnoj školi, odnosno da ne ponavljaju prvi razred srednje škole te da su državljani Republike Hrvatske.

Stipendija se dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci, i to od 1. rujna 2018., a iznosi 1.000 kuna mjesečno. Kriteriji prema kojima se utvrđuje lista kandidata za dodjelu su: uspjeh u sedmom i osmom razredu osnovne škole, postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom osnovnog školovanja te socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata.

Natječaj traje 15 dana od dana objave na mrežnim stranicama Grada Zagreba, odnosno najkasnije do 20. listopada 2018. godine. Molbe za dodjelu Stipendije, kao i svu traženu dokumentaciju, potrebno je dostaviti poštom, preporučeno, u roku 15 dana od objave natječaja na adresu: Ured za demografiju, Vodnikova 14, 10000 Zagreb, s naznakom “za Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za deficitarna zanimanja” ili osobno, na istoj adresi, u sobi broj 202, II. kat, odnosno u pisarnici u prizemlju.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu Stipendije bit će objavljen na oglasnim pločama gradske uprave Grada Zagreba i na mrežnim stranicama Grada Zagreba u roku od 60 dana od isteka roka za podnošenje molbi.

Napomenimo na kraju kako slastičari nisu na ovoj listi deficitarnih zanimanja.

Fotografija: Pexels

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.