Savjeti za uspješnu pripremu makaronsa

Nakon što smo vam u rubrici Svjetske slastice donijeli kratku priču o makaronsima, s vama danas dijelimo i savjete za uspješnu izradu ove popularne slastice.

Kako bi snijeg od bjelanjaka bio što kvalitetniji, bjelanjke za izradu makaronsa ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati.

Prilikom izrade snijega od bjelanjaka važno je obratiti pažnju na količinu potrebnih bjelanjaka: veličina jaja može utjecati na konzistenciju smjese, stoga je bolje raditi po receptu koji količinu bjelanjaka iskazuje u gramima.

Stajanjem smjese na zraku prije pečenja stvara se hrskava korica te se olakšava proces dobivanja karakterističnog stopala.

Prije pečenja potrebno je istisnuti zrak iz smjese što se postiže lupanjem limom za pečenje po podlozi.

Kremu za punjenje makaronsa izradite ranije kako bi se stigla dobro stisnuti.

Za izradu makaronsa u boji preporučuje se upotreba jestivih boja u prahu.

Fotograije: Unsplash, Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.