Savjeti za korištenje različitih kalupa

Nedavno smo na našem portalu objavili članak o tomu koji kalup izabrati za izradu različitih slastica, a danas vam donosimo savjete koji olakšavaju pečenje kolača u raznim kalupima.

Umjesto brašna, za posipanje kalupa prije pečenja, može se koristiti mljevenje bademe, orahe, ali i krušne mrvice.

Za premazivanje kalupa masnoćom preporučuje se upotreba maslaca, masti ili margarina

Pečeno tijesto lakše će se izvući iz kalupa ako odstoji desetak minuta nakon pečenja.

Ukoliko se pečeno tijesto ne može izvaditi iz kalupa preporučuje se kalup staviti u hladnjak na nekoliko minuta, ili ga omotati mokrom krpom.

Kako bi se dobio savršeno pečen kuglof preporučuje se koristiti kalup za kuglof s rupom na sredini jer ona omogućuje ravnomjerno širenje topline po kalupu.

Fleksibilni kalupi za torte omogućuju izradu torti različitih veličina sa samo jednim kalupom.

Fotografija: Kate Bošković

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.