Šarolika lepeza slatkih tema

Dragi čitatelji,

nedavno sam, silom prilika, morala pregledati sve dosad objavljene članke na našem portalu. Dakle od onih prvih članaka objavljenih prije pet mjeseci pa sve do ovih zadnjih, objavljenih ovih dana. Istina je da nisam svojevoljno krenula u to, ali drago mi je što sam to napravila.

Naime, pogled na te članke izmamio mi je osmijeh na lice i učinio me ponosnom. U samo pet mjeseci na našem smo vam portalu ponudili šaroliku lepezu raznih slatkih tema. Pratili smo uspjehe naših slastičara i sladoledara na velikim međunarodnim natjecanjima, pisali o otvaranju novih slastičarnica, obavještavali smo vas o slatkim događanjima, donosili intervjue s proslavljenim slastičarskim i blogerskim imenima, ugostili brojne hrvatske zvijezde i dijelili vaše zanimljive priče. Donijeli smo i intervjue s međunarodnim pobjednicima velikih natjecanja, upoznavali vas s ponešto drugačijim muzejima i parkovima i otkrivali vam činjenice o raznim sastojcima za slastice. Mnogima omiljena rubrika u ovim je mjesecima postala Slatka baština u kojoj otkrivamo zanimljive priče i legende koje se povezuju s poznatim hrvatskim i svjetskim slasticama. Za njom ni malo ne zaostaje ni rubrika Slatke tajne, u kojima smo vam već otkrili niz korisnih savjeta koji će vam olakšati svakodnevnu pripremu slastica.

Nisu baš svi dani bili obojani ružičastom bojom. Problema ima i u ovom najslađem dijelu naših života i mi to nismo mogli niti htjeli zanemariti ili pred njima zatvarati oči. Pisali smo tako o padu zanimanja učenika za slastičarska zanimanja, ali i donijeli sve bitne informacije o raznim stipendijama i poticajima za školovanje u području slastičarstva. Mnoge je ove godine zabrinuo nagli porast cijena maslaca, a kasnije i oraha i drugih namirnica za izradu slastica, o čemu smo također pisali, donoseći uvijek najnovije informacije i podatke o tim zabrinjavajućim trendovima porasta cijena.

Pisali smo, istraživali, otkrivali, razgovarali i prvi saznavali razne informacije i sve to dijelili s vama koji ste znali kako nam vratiti za to što radimo – vaši komentari, poruke i mailovi pokazali su nam da je smjer kojim hrabro kročimo već pet mjeseci onaj pravi i da imamo razloga veseliti se svakom novom danu, svakoj novoj slatkoj priči koja tek mora biti ispričana.

Pred nama je najslađi dio godine – stižu nam božićni blagdani, a s njima i mnoštvo slatkih tema, divnih recepata i korisnih savjeta. Mi već pripremamo zanimljive materijale i priče kojima ćemo zasladiti blagdane koji nam se bliže. Pratite nas i dalje i doživite s nama Božić na najslađem portalu u Hrvatskoj!

Do sljedećeg javljanja pozdravlja vas vaša Kate!

Fotografija: Slatkopedija

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.