Šareni cheesecake s jagodama

Zadnjih se dana jagode mogu naći doslovno na svakom koraku pa vam mi donosimo recept za šareni cheesecake s jagodama koji nam stiže s bloga Minjina kuhinjica autorice Minje Bogdanovski.

Sastojci
Osnova od keksa
  • 150 g maslaca
  • 125 g šećera u prahu
  • 380 g mljevene plazme
  • 160 ml gaziranog soka od naranče
Fil
  • 600 g krem sira
  • 180 g šećera u prahu
  • 180 g kiselog vrhnja 20% m.m.
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 15 g želatine + 60 ml hladne vode
  • 150 g čokolade
  • 300 g jagoda
Preljev
  • 450 g jagoda
  • 15 g želatine + 60 ml vode
  • 300 ml vode
  • 180 g šećera
 Priprema

Izmiksajte maslac i šećer u prahu. Dodajte mljevenu plazmu, promiješajte pa ulijte i sok. Dobro promiješajte da se smjesa ujednači.

Ulijte u kalup s obručem koji se skida, veličine 26 cm. Izravnajte smjesu i ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak.

Fil

Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 10 minuta. Sjedinite krem sir i šećer u prahu. Dodajte kiselo vrhnje i umućeno slatko vrhnje i sve još malo mikserom umutite. Želatinu istopite i dodajte u fil, a onda ga podijelite na dva jednaka dijela. U prvi dio dodajte istopljenu čokoladu, ali samo malo, promiješajte da fil ostane šaren. Ulijte u kalup preko keksa. Jagode stavite u blender i izblendirajte. Dodajte u drugi dio fila i dobro promiješajte. Prelite preko šarenog dijela. Ostavite u hladnjaku dok pripremate preljev.

Preljev

Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 10 minuta. Jagode i 300 ml vode stavite u blender i dobro izmiksajte. Prelijte u posudu za kuhanje i dodajte šećer. Stavite da se kuha. Kada počne vriti, kuhajte još nekih 4-5 minuta. Skidajte pjenu koja se stvorila na površini.

Sklonite s vatre i  dodajte nabubrjelu želatinu. Promiješajte i ostavite 5 minuta da se malo prohladi. Za to vrijeme možete nastaviti  žlicom skidati pjenu, ako je preostala.

Cheesecake izvadite iz hladnjaka i polako prelijte preljevom. Najbolje je da to radite većom žlicom. Pažljivo prebacite u hladnjak i ostavite najmanje 3-4 sata da se ohladi i stegne. Tankim nožem pređite  ivicom kalupa i skinite obruč.

Fotografije: Minjina kuhinjica

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.