S tržišta se povlači Tastino čokoladna tortica

Navedenu čokoladicu na tržište stavlja LIDL Hrvatska d.o.o.k.d., iz kojeg pozivaju potrošače da, ukoliko imaju taj proizvod, isti vrate u bilo koju LIDL trgovinu.

Iz Ministarstva poljoprivrede danas su obavijestili kako se iz prodaje povlači proizvodTastino čokoladna tortica (Dubletki) 20g, LOT: 1101, najbolje upotrijebiti do 20.01.2019., proizvođača Tago Przedsiebiorstwo Przemyslu Cukierniczego Tadeusz Golebiewski, Poljska i to zbog povećanog sadržaja glicidil estera u biljnom ulju koje se koristilo u proizvodnji navedenog proizvoda.

Ovaj proizvod, koji nije u skladu s Uredbom (EZ) 1881/2006 o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, na hrvatsko tržište stavlja LIDL Hrvatska d.o.o.k.d.

O spornom su se proizvodu oglasili i iz LIDL-a, pozivajući kupce da ukoliko u kućanstvu imaju ovaj proizvod, isti vrate u bilo koju LIDL trgovinu. Za proizvod će im novac biti vraćen neovisno o tomu imaju li ili nemaju račun.

Treba napomenuti kako se odredba o opozivu, kao i o vraćanju novca, odnosi samo na proizvod sa svim gore navedenim informacijama.

Izvor: Hrvatska agencija za hranu, LIDL Hrvatska

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.