Rolice s indijskim orasima

Naša suradnica Inga s bloga Feeding Art za ovaj je recept rekla: „Marmelada od šipka sjajan je partner mljevenim indijskim oraščićima i cimetu u ovom mirišljavom i aromatičnom slatkom dizanom tijestu.“, ali je ostavila mogućnost korištenja drugih sastojaka u filu, kao što su mak, bademi, orasi…

Sastojci
Tijesto
  • 400 g glatkog brašna
  • ½ kocke svježeg kvasca i kavena žlica šećera
  • 3 vanilin šećera
  • korica od jednog limuna i jedne naranče
  • 1,5 kavena žlica muškatnog oraščića
  • 1 jaje i 1 žumanjak
  • na vrh noža soli
  • 30 g maslaca
  • 200-230 ml toploga mlijeka
Fil
  • 100 g grubo mljevenih indijskih oraščića
  • 3 kavene žlice cimeta
  • oko 3 jušne žlice marmelade od šipka
Za premazivanje
  • 2 jušne žlice šećera u prahu
  • malo limunovog soka i vode
Priprema

Pomiješati kvasac, šećer i žlicu brašna s malo mlakoga mlijeka i pustiti da se smjesa udvostruči. Umijesiti dizano tijesto od navedenih sastojaka te ostaviti na toplom da se udvostruči. Ponovo premijesiti te ostaviti da se smjesa još jednom digne.

Razvaljati tanko u pravokutnik, premazati marmeladom od šipka, posuti cimetom i grubo mljevenim indijskim oraščićima te zarolati poput rolata. Rezati rolice debljine prsta i slagati na papir za pečenje. Možete tijesto rolati s dvije strane i tako dobiti dvostruke rolice.

Peći na 180⁰C oko 10-15 minuta (ovisno o pećnici). Vruće rolice premazati smjesom šećera u prahu, vode i limunovog soka (smjesa ne smije biti gusta kako ne bi ostao bijeli trag šećera na rolicama).

Fotografije: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.