Rolani sladoled s pilećim medaljonima – ljetna slastica za odvažne

U jednoj irskoj sladoledarnici ovih su dana spojili naizgled nespojive sastojke – omiljenu ljetnu slasticu i pileće medaljone.

Već smo više puta od neobičnim kombinacijama okusa, poput spajanja krafne i mesa ili pak izrade sladoleda od majoneze, a ovih nam danas vijesti o još jednoj neobičnoj slatko-slanoj kombinaciji stižu iz irskog grada Dundalka. Naime, u sladoledarnici XXI ice napravili su rolani sladoled o pilećih medaljona.

U videu koji prikazuje izradu ovog nesvakidašnjeg sladoleda vidi se kako se na hladnu ploču za izradu rolanog sladoleda prvo stavljaju tri pileća medaljona nakon kojih ih se zalijeva ssmjesom za sladoled te potom počinje proces izrade usitnjavanjem pilećih medaljona i povezivanjem ovih sastojaka. Za sami kraj, sladoled je dodatno ukrašen pilećim medaljonima.

U samoj sladoledarnici uvjereni su kako su spajanjem ovih omiljenih slatkih i slanih okusa dobili dobitnu kombinaciju, no vjerujemo da će samo najodvažniji isprobati ovaj novi spoj okusa.

Fotografija: Facebook stranica XXI Ice

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.