Rolada s kokosom i malinama

Izmjenjuju nam se na portalu jagode i maline pa tako današnji petak slavimo ovom divnom roladom s kokosom i malinama po receptu naše Ane Prše.

Sastojci
Biskvit
  • 4 žumanjka
  • 65 g šećera
  • 90 g glatkog brašna
  • 4 žlice vode
  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli
Krema od kokosa
  • 300 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 30 g gustina
  • 1 jaje
  • 50 g kokos pirea
  • 110 g maslaca
Umak od malina
  • 200 g malina
  • 1 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica gustina
  • 2 žlice vode
I još (za dekoraciju)
  • svježe maline
  • kokos
  • svježa menta
Priprema
Biskvit

U jednoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli u snijeg.

U drugoj istucite žumanjke sa šećerom, dodajte vodu i prosijano brašno pa dobro izmiješajte.

U smjesu dodajte snijeg pa ga lagano umiješajte špatulom.

Pećnicu zagrijte na 170°C, veliki lim za pečenje (ja koristim onaj veliki od pećnice) obložite papirom za pečenje, istresite smjesu, poravnajte te stavite peći. Peći cca 15 minuta.

Pečeni biskvit skupa s papirom za pečenje prebacite na vlažnu krpu te umotajte roladu. Ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, pažljivo odmotajte i maknite papir za pečenje.

Krema od kokosa

Sve sastojke osim maslaca dobro izmiješajte i stavite kuhati neprestano miješajući dok ne zakipi. Smanjite vatru pa kuhajte još minutu. Prebacite u drugu posudu, pokrijte folijom te ohladite.

U ohlađenu kremu umiksajte maslac sobne temperature koji ste prije dobro izmiksali.

Kremu u ravnomjernom sloju nanesite na biskvit. Nemojte razmazivati skroz do rubova kako vam ne bi curila krema van dok motate. Ostavite malo kreme kako bi na kraju premazali roladu.

Umak od malina

Stavite kuhati maline sa šećerom i vanilin šećerom dok ne omekšaju. U vodi razmutite gustin te dodajte malinama. Kuhajte još koju minutu pa ohladite. Umak nanesite u tankom sloju po kremi.

Pažljivo zarolajte roladu. Ja sam filala na prozirnoj foliji (možete koristiti i aluminijsku foliju) pa kad sam je zarolala, odmah sam je zamotala, pažljivo prebacila na podložak te ostavila par sati u hladnjak da se stegne. Ohlađenu roladu premažite s kremom i po želji pospite kokosom, ukrasite malinama i listićima mente.

Napomena

Ako nemate kokos pire, obično mlijeko zamijenite kokosovim (pazite samo ako je mlijeko zaslađeno da smanjite količinu šećera u kremi) ili još bolje, stavite u obično mlijeko kuhati naribani kokos (cca 3 žlice), pustite neka zakipi pa ohladite. Mlijeko procijedite i na njemu skuhajte kremu.

Fotografije: Ana Prša


Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.