Riječki tjedan posvećen zdravim jelima i slasticama

U Rijeci je danas započela Rijeka Detox, manifestacija koja će tijekom sljedećih sedam dana Riječanima i njihovim gostima ponuditi raznovrsna zdrava jela i slastice.

U organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice od 7. do 14. travnja održava se Rijeka Detox, manifestacija posvećena zdravim jelima i slasticama.

Organizatori ističu kako će to biti tjedan posvećen samoniklom bilju kvarnerskog kraja i njegovom blagotvornom djelovanju na  zdravlje, uz popratna događanja i stručna predavanja o detoksu i postizanju balansa u životu.

Ova je manifestacija započela danas jednodnevnom Zdravom tržnicom kod Kazališnog parka, s ponudom zdravih namirnica i proizvoda malih lokalnih proizvođača: OPG Kenda, OPG Sokić, OPG Kurbegović, OPG Mrvoš, Socijalna zadruga Put, Pekarski obrt Demetra, OPG Hela Liverić, OPG Maretić, OPG Bogdanić, First in the raw, Hortiriviera i eko trgovina Prokulica.

Iz bogatog programa valja izdvojiti Detox radionicu sirove hrane koja će se održati u četvrtak, 12. travnja, pod vodstvom  Sandre Kolonić iz udruge Gaia Nova u Konobi Nebuloza. Na radionici će se učiti pripremati sirova jela od predjela do deserta, a cijena radionice je 250 kuna po osobi. Više informacija može se dobiti na broj mobitela 098/258-861.

U programu Rijeka Detoxa sudjeluju i slastičarnice Ebba’s cuisine i Cacao Coffe & Sweets Bar te Rica Gluten Free, koji će imati ponudu prigodnih slastica.

Više informacija o ovom događanju potražite na mrežnim stranicama Ri Gstro.

Fotografije: Turistička zajednica grada Rijeke

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.