Recepti kao stvoreni za vruće ljetne dane

Ljeto nam je konačno i kalendarski počelo, a iako nas vremenske prilike zadnjih dana malo zezaju, početak najtoplijeg godišnjeg doba odlučili smo obilježiti kratkim pregledom recepata kao stvorenih za vruće ljetne dane.

U rubrici Recept tjedna s vama smo podijelili više od sto recepata, a neki od njih nam se čine kao idealan izbor za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana.

Osvježavajuća torta od limuna

Od kada je objavljena u kolovozu prošle godine, ova je torta neprestano bila jedan od vaših najdražih izbora zbog čega se našla i na popisu najpopularnijih recepata 2018. godine. Sigurni smo da će vam dobro doći i kao osvježenje u vrućim ljetnim danima.

Voćni sladoled na štapiću

Sladoled od jagoda uvijek je dobar izbor pa tako ne može pogriješiti ni ako osvježenje potražite u ovom sladoledu na štapiću koji će vas osim izgledom i okusom, privući i jednostavnom pripremom.

Domaći sladoled od vanilije u jestivim čašicama

Ako ipak više volite kremaste sladolede, onda je ovaj domaći sladoled pravi izbor za vas. Mi smo ga servirali u jestivim čašicama, ali u nedostatku vremena, znamo ga jesti i direktno iz posude.

Pavlova torta

Kad je torta popularna kao Pavlova, onda je logično da svatko ima neku svoju verziju ove omiljene slastice. Naša je obogaćena nešto drugačijom kremom i voćnim okusima jagoda, kivija i ananasa.

Fotografije: Mirjana Bošković Smrekar i Kate Bošković

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.