Pužići s cimetom i lješnjacima

Recept za mirisne pužiće s cimetom i lješnjacima dobili smo od naše stalne suradnice Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.

Sastojci
Lisnati pužići
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 100 g šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 70 g maslaca
  • 60 g sjeckanih lješnjaka
Šećerna glazura
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica arome vanilije
Priprema

Maslac malo otopite, ne morate do kraja. Samo da ga lakše pomiješajte s ostalim sastojcima.

Otopljeni maslac malo ohladite te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.

Odleđeno lisnato tijesto tanko razvaljajte u oblik pravokutnika. Lisnato tijesto premažite smjesom od maslaca, cimeta i šećera. Ostavite barem 1 cm prostora na rubu tijesta. Taj rub uz pomoć kista premažite vodom, tako će se tijesto kada ga budete rolati bolje zalijepiti jedno za drugo.

Preko smjese od cimeta i šećera posipajte sitno sjeckane lješnjake. Lisnato tijesto zamotajte u roladu, a zatim režite na komade debljine 1 cm. Isto ponovite i s drugim komadom tijesta.

Pužiće slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Pecite ih 10-tak minuta na 200°C.

Pužiće ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih poslužite prelivene šećernom glazurom.

Glazuru pripremite tako da šećer u prahu miješajte s mlijekom i aromom vanilije dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.

Fotografija: Slatki svijet torti i kolača

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image