Puslice od badema

Ovoga tjedna za vas smo pripremili poznate puslice s dodatkom prženih, mljevenih badema.

Sastojci
  • 3 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna
  • 300 g badema
I još
  • malo ulja
  • cjeloviti bademi za dekoraciju
Priprema

Na tavi popržite bademe te ih prebacite u posudu i pustite da se ohlade. Ohlađene bademe sitno sameljite.

Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva.

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa im malo po malo dodajte šećer i vanilin šećer. Miješajte mikserom na najvećoj brzini dok ne dobijete čvrstu, sjajnu smjesu.

U čvrsti snijeg, ručno miješajući, malo po malo dodajte koricu limuna te mljevene bademe.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Ruke namažite s malo ulja pa žličicom uzimajte malu količinu smjese te je rukama oblikujte  u kuglice. Kuglice slažite na lim za pečenje, ostavljajući među njima malo prostora jer će se u pečenju proširiti.

Oblikovanim keksićima na vrh stavite po jedan cjeloviti badem.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko četrdeset minuta (ovi se keksići, slično kao i puslice, u pećnici zapravo suše na niskoj temperaturi, a duljina sušenja ovisi o jačini pećnice).

Gotove keksiće izvadite iz pećnice i pustite ih da se ohlade prije serviranja. Dobro zatvoreni u limenoj kutiji ovi se keksići mogu čuvati do dva tjedna.

Fotografije: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.