Prutići s bademima

Recept za keksiće napravljane od jednostavnih sastojaka kojima poseban okus daju svježe naribana limunova korica i hrskavi listići badema poslale su nam sestre Lily i Inga s bloga Feeding Art.

Sastojci
(za oko 60 komada)
Tijesto
  • 250 g glatkog brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žumanjka (M)
  • 200 g maslaca ili margarina
  • 125 g mljevenih badema
  • limunova korica
I još
  • 1-2 bjelanjka
  • 150 g listića badema
  • 150 g tamne čokolade
  • 2 velike žlice ulja
Priprema

Brašno pomiješati s praškom za pecivo te prosijati. Dodati šećer, vanilin šećer, žumanjke, maslac ili margarin, mljevene bademe i limunovu koricu te umijesiti glatko tijesto. Umotano u foliji ostaviti 1-2 sata u hladnjaku da miruje.

Od tijesta oblikovati rolice, debljine olovke, dužine oko 10 centimetara te ih premazati s obje strane bjelanjkom i uvaljati u listiće od badema. Peći na limu obloženom papirom za pečenje oko 10 minuta na 175°C. Ostaviti da se ohlade.

Ako želite krajeve prutića glazirati čokoladom, otopiti čokoladu s uljem na pari pri umjerenoj temperaturi te umočiti jedan i drugi kraj u čokoladu i ostaviti na papiru za pečenje da se ohladi.

Fotografije: Feeding Art

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.