Proizvodnja svježeg di-go kvasca odlazi iz Hrvatske

Svježi di-go kvasac više se neće proizvoditi u Hrvatskoj.

Kako navodi RTL, iz tvrtke su poručili kako „značajnom promjenom tržišnih uvjeta poslovanja u regiji, tvrtka Kvasac namjerava restrukturirati svoje poslovanje u Hrvatskoj. U tom će procesu tvrtka prestati proizvoditi svježi kvasac u tvornici u Prigorju Brdovečkom i prenijeti proizvodnju svježeg kvasca u sestrinske tvrtke u zemljama EU.”

Razlozi prestanka proizvodnje svježeg kvasca objašnjeni su na sljedeći način: „Ulaskom Hrvatske u EU, primijenjene su carinske pristojbe za neka tržišta jugoistočne Europe. Pritom je značajno povećan uvoz zamrznutih pekarskih proizvoda na lokalno tržište, što je uzrokovalo stalno smanjenje volumena prodaje. Kvasac dodatno snosi visoke fiksne troškove proizvodnje zbog smanjenja proizvodnje, u usporedbi s ostalim tvornicama svježih kvasaca u regiji. Slijedom toga, tvrtka prilagođava svoje poslovanje kako bi adekvatno odgovorila na nove izazove i održala tržišnu prisutnost.“ – prenosi RTL.

Tako će se tijekom 2018. restrukturirati tvrtka i otpustiti 60 radnika, dok će zaposlenih ostati 88 radnika. Iz tvrtke jamče da će „uložiti maksimalne napore kako bi osigurala atraktivne otpremnine, odgovarajuću podršku za prekvalifikaciju otpuštenih zaposlenika, program njihove pripreme za traženje drugih radnih mjesta, te dodatni socijalni program za najviše pogođene zaposlenike”, izjavio je Martin Halusek, direktor tvrtke Kvasac, piše na RTL-u.

Na kraju treba napomenuti kako će Kvasac nastaviti razvijati pekarske proizvode i pakirati suhi kvasac u Hrvatskoj.

Izvor: Vijesti.hr

Fotografija: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.