Priprema slastica u tuđoj kuhinji – uživanje ili patnja?

Dragi čitatelji,

prošlo nam je još jedno ljeto koje je na našem portalu bilo ispunjeno ukusnim receptima, slatkim pričama i mnoštvom vijesti i događanja. Dugi ljetni dani sada su iza nas, a u našim je domovima već zavladala jesen. Iz mnogih se stanova šire mirisi jabuke i cimeta, svježe pečenih keksića ili pak pečenih kestena. Dani su sve kraći i većina ljudi bira druženje u zatvorenim prostorima, u domovima, kod obitelji ili prijatelja. Druženja su to koja se često iz dnevnog boravka presele u kuhinju – jer gdje je ljepše nego u kuhinji.

Ukoliko ste kod obitelji ili prijatelja poznati kao osoba koja uživa u izradi slastica i kojoj to dobro ide, sigurno ste barem jednom doživjeli situaciju u kojoj vas netko od obitelji ili prijatelja moli da pripremite nešto slatko, bez obzira na to radi li se o kuhinji u kojoj ste već prije nešto pripremali ili pak o kuhinji s kojom se susrećete prvi put.

Naravno, reakcije tu mogu biti svakakve – ne voli svatko kuhati odnosno peći u tuđoj kuhinji, u kojoj ne zna što gdje stoji, kako pećnica radi, koliko je mikser jak, kojim alatima i kalupima raspolaže… Vlastita kuhinja mjesto je potpune slobodne, vaše kraljevstvo u kojem suvereno vladate, u kojem znate svaki detalj, sve prednosti i mane, sve male tajne koje često znaju biti presudne. Tuđa kuhinja mjesto je u kojem za gotovo svaku sitnicu morate pitati osobu kod koje ste. Ukoliko ste osoba koja voli izazove, možda će vam upravo to pričinjati još veći užitak prilikom izrade slastica, ali ako ste osoba koja voli igrati na sigurno i potpuno vladati situacijom, priprema slastica u tuđoj kuhinji može postati prava noćna mora.

Osobno mi nije teško pripremati slastice i kod drugih. Ipak, nema mi do moje kuhinje, do mojih, pomno biranih detalja, alata, kalupa, dekoracija, svega onoga što s posebnim guštom kupujem i svega onoga u što godinama ulažem u cilju postizanja što boljih rezultata – što slađih i ljepših slastica.

Moja kuhinja je mjesto gdje je sve po mom i gdje je i izrada slastica još malo slađa.

Do sljedećih slatkih priča, ne iz vlastite kuhinje nego iz prekrasne Turske, pozdravlja vas vaša Kate!

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.