Prhki keksići/kiflice

Marina Obradović nam je poslala recept za vanilin keksiće, no kako ona kaže radi se zapravo o kiflicama koje je ona „pretvorila“ u keksiće jer su brže gotovi i jer može koristiti prigodne recepte. Nakon niza godina ljumbornog čuvanja svekrvinog recepta, konačno ga je odlučila podijeliti i to baš s našim čitateljima.

Sastojci
  • 280 g oštrog brašna
  • 210 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 100 g mljevenih oraha
  • 70 g šećera u prahu
Priprema

Maslac i jaje neka budu sobne temperature pa ih sat vremena ranije slobodno izvadite iz hladnjaka. Stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva.

U veću zdjelu stavite brašno, orahe, šećer u prahu, maslac narezan za listiće i žumanjak. Sve dobro promiješajte rukama i umijesite tijesto. Kada dobijete kompaktnu smjesu, umotajte u foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.

Slobodno može i duže jer smjesu ćete, nakon što odstoji u hladnjaku, lakše oblikovati u željene oblike.

Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva na papiru za pečenje. Kada su gotovi, ostavite ih 10 minuta na limu za pečenje, a zatim uvaljajte u šećer u prahu u koji ste dodali vanilin šećer. Vanilin šećer će keksima dati posebnu aromu, a cijela će kuća zamirisati.

Neka vas ne brine što su mekani, nakon 10 minuta će postati taman prhki kako treba.

Fotografije: Marina Obradović

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.