Prhki keksi kao umjetničko djelo – posebna izložba u Veneciji

Autorica izložbe prhkog tijesta u Veneciji je Caterina Falomo, koja će ovom prilikom predstaviti i svoju novu tvrtku Le Dame Golose.

Venecija će danas biti mjesto održavanja likovne izložbe posvećene prhkom tijestu točnije keksićima. Ideja je to Caterine Falomo, dugogodišnje PR stručnjakinje, koja je u ožujku ove godine otvorila mali kućni obrt za proizvodnju kekića i drugih kolača Le Dame Goolose sa sjedištem na otoku Lido di Venezia, a upravo današnja izložba prilika je da publici predstavi svoj obrt.

Njezina ljubav prema slastičarstvu, a osobito prema prhkom tijestu motivirala ju je da priredi izložbu na kojoj će dokazati da je svaki keksi malo umjetničko djelo, hrana za tijelo, ali i za dušu te da svaki keks može pričati priču – u ovom slučaju priču o Veneciji, ali i o zagađenju okoliša, poeziji i umjetnosti.

Na samoj izložbi bit će prikazano osam akvarela koje potpisuje Giulia Clerici, a posjetitelji će osim u izložbi i ukusnim keksićima, moći uživati i u gostovanju Leonarda di Carla, poznatog talijanskog slastičara.

Izložba će biti otvorena samo danas u prostoru MAC, Micromega Arte e Cultura u Veneciji od 18 do 20, a ulaz je slobodan.

Fotografije: Le Dame Golose

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.