Poznato je koliko je učenika ostvarilo pravo upisa u zanimanje slastičar

Ove godine pravo na upis na ljetnom je roku ostvarilo ukupno 184 učenika.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja obavijestili su nas kako su za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. škole planirale 266 upisnih mjesta za zanimanje slastičar, a pravo upisa u ljetnome roku ostvarilo je 184 učenika.

Istovremeno, kažu nam iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, škole nisu planirale upis u program obrazovanja za zanimanje pomoćni slastičar (no prema podacima iz Odluke o upisu u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019. / 2020. planirano je 256 mjesta za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar, op.a.).

Budući da je prošle školske godine, prema podacima koje smo dobili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, za upis planirano 264 upisnih mjesta u program obrazovanja za zanimanje slastičar, a u ljetnome, jesenskome i naknadnom roku upisano je ukupno 184 učenika, moglo bi se zaključiti kako je interes za ovo zanimanje u porastu. Međutim, prema podacima koje smo lani dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, u ljetnom je roku u ovo zanimanje upisano 197 učenika, što je više od broja učenika koji su ostvarili pravo upisa na ovogodišnjem ljetnom roku.

Što se pak tiče slobodnih mjesta za jesenski rok, sukladno Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. (Narodne novine, broj 53/2019 i 60/2019), učenici dostavljaju upisnice u srednju školu od 15. do 19. srpnja 2019. godine (ovisno o datumima za zaprimanje upisnica koje je škola odredila), a okvirni broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok bit će objavljen 20. srpnja 2019. te ćemo vas o tomu naknadno obavijestiti.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.