Poseban ružičasti shake za podizanje svijesti o raku dojke

Jedna američka slastičarnica pripremila je posebni ružičasti shake namijenjen podizanju svijesti o raku dojke.

Mjesec listopad na svjetskoj je razini proglašen mjesecom podizanja svijesti o raku dojke, vrsti raka s najvećom smrtnosti kod žena. Prema podacima dostupnim na stranicama Županijske lige protiv raka Split, svaka jedanaesta žena oboli od raka dojke, a raznim se akcijama diljem svijeta pokušava podići svijest o važnosti preventivnih pregleda i samopregleda. U nizu proizvoda koji u tu svrhu iz dana u dan nastaju našao se i jedan slatki shake.

Naime, u američkoj slastičarnici Bake’n Babes smještenoj na Floridi osmislili su poseban ružičasti shake posvećen upravo ženama oboljelima od raka dojke, s ciljem podizanja svijesti o sveprisutnosti ove bolesti.

Mothers, daughters, sisters, best friends, ex-girlfriends, your boss, your coworkers… the sad fact is, we all know…

Objavljuje Bake'n BabesPonedjeljak, 30. rujna 2019.

Kako u njihovoj objavi na službenoj Facebook stranici stoji, „tužna je činjenica da svi poznajemo barem jednu ženu koja je doživjela dijagnozu raka dojke“, ističu, navodeći dalje da je „ono što vam ne kažu je da rak ne stvara slabost već stvara ratnice.“

Ističući kako je listopad mjesec svijesti o raku dojke, navode kako su odlučili svojim Think Pink! Freak Shakeom proslaviti snagu oboljelih žena u svojoj zajednici. Osim što na ovaj način žele podići svijest o ovoj bolesti, odlučili su sav prihod od prodaje ovog shakea, uključujući i eventualne dobrovoljne donacije, proslijediti mladoj djevojci oboljeloj od raka dojke.

Hollie 💕I was diagnosed with stage 3 Breast Cancer in March of 2015. I was 30 years old with a 7 and a 3 year old. I…

Objavljuje Bake'n BabesSrijeda, 2. listopada 2019.

U sklopu ove akcije, Bake’n Babes na svojoj Facebook stranici objavljuje inspirativne priče žena koje su se hrabro suočile s ovom bolešću.

Fotografija: Facebook stranica Bake’n Babes

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.