Poljska karpatka

Minja Bogdanovski s bloga Minjina kuhinjica s nama je podijelila recept za poljsku karpatku.

Sastojci
Tijesto
  • 200 ml vode
  • 125 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 5 jaja
  • prstohvat soli
Fil
  • 2 pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • voće iz kompota po želji
Priprema
Tijesto

Vodu i maslac stavite da provriju. Dodajte prstohvat soli i brašno, promiješajte da se ujednači smjesa, ali ne kuhajte. Prebacite u posudu i odmah dodajte jedno po jedno jaje uz stalno miksanje.

Pećnicu zagrijte na 250 °C. Lim za pečenje dimenzija 30 x 40 cm prekrijte papirom za pečenje i tanko razmažite smjesu. Pecite oko 20 minuta.

Krema

500 ml mlijeka stavite sa šećerom da provrije. U ostatak mlijeka razmutite puding. Ulijte u provrelo mlijeko i skuhajte pudding. Ohladite uz miješanje pa dodajte maslac i dobro izmiksajte.

Pečenu koru podijeliti na dva dijela.

Slatko vrhnje umutite.

Koru prebacite na poslužavnik pa premažite pripremljenim filom. Voće ocijedite od soka i složite preko, a onda preko premažite slatko vrhnje. Pokrijte drugom korom i pospite šećerom u prahu.

Napomena

Za ovaj kolač koristila sam višnje iz kompota.

Fotografija: Minjina kuhinjica

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image