Počelo primanje prijava na Javni poziv „Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Prijave na ovaj Javni poziv primaju se od 1. rujna do iskorištenja sredstava, a najdulje od 31. listopada 2018.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta počelo je zaprimati prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“. Podsjetimo, ciljevi ovog poziva su osiguravanje usvajanja ključnih vještina i kompetencija u obrtničkim zanimanjima, neposredno u gospodarstvu te osiguravanje kvalitetno obrazovanih kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Poziv je namijenjen svim mikro, malim i srednjim poduzećima koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“ broj 42/08).

Prihvatljive aktivnosti su izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja, a prihvatljivi troškovi su troškovi vezani za iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja te naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji sudjeluje u obrazovanju učenika, a sukladno broju sati koje učenik mora realizirati u svakoj godini obrazovanja (I godina-560 sati, II godina630 sati i III godina-640 sati). Visina naknade mentoru utvrđuje se na način da se prosječna vrijednost jednog sata rada iz bruto II plaće (na razini cijele godine) množi sa brojem sati koje učenik mora realizirati sukladno nastavnom planu i programu u određenoj godini.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna. Odobrena sredstva za potpore isplaćuju se korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore u roku od 10 radnih dana od dana primitka potpisanog Ugovora od strane Korisnika.

Prijava za dodjelu bespovratne potpore podnosi se putem pripadajućeg Prijavnog obrasca uz traženu dokumentaciju Ministarstvu neposredno ili putem pošte na adresu Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, „Prijava na Otvoreni javni poziv – Naukovanje za obrtnička zanimanja“, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb od 1. rujna 2018. godine, do iskorištenja sredstava, a najdulje od 31. listopada 2018. godine.

Više informacija o samom pozivu, potrebnoj dokumentaciji i uvjetima natječaja dostupno je na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Fotografija: Pexels

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.