Pobjeda na Zlatnom orahu otišla u ruke Ane Marije Galanto i Valentine Kuveždić

Pobjedu na ovogodišnjem Zlatnom orahu odnijele su Ana Marija Galanto s Krka i učenica Valentina Kuveždić iz Vinkovaca.

Proteklog se vikenda u Slatini održala manifestacija Zlatni orah u organizaciji Udruge kuhara Grada Orahovice te Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine, a najbolje torte, prema mišljenju stručnog žirija pripremile su  Ana Marija Galanto s Krka i učenica Valentina Kuveždić iz Vinkovaca.

Torta Ane Marije Galanto s Krka istaknula se između 13 svečanih torti kojima je glavna namirnica bila orah. Drugo je mjesto pripalo Dajani Bošnjak iz Osijeka, a treće Amiri Jusufović iz Sarajeva (BIH).

„Svojoj torti sam dala naglasak na okusu, odradila sam najbolje što sam mogla i nisam očekivala nikakvu nagradu jer najveća nagrada je zapravo biti ovdje. Presretna sam i ovo mi je veliki motiv za dalje.“, rekla je pobjednica Ana Marija Galanto, komentirajući svoj uspjeh.

U kategoriji učenika slastičara koji su pripremali restoranski kolač, također s glavnom namirnicom orahom, pobjedu je odnijela Valentina Kuveždić iz Srednje strukovne škole Vinkovci, drugo mjesto osvojila je učenica iste škole Marija Dančo, dok je treće mjesto osvojila učenica Srednje škole Isidora Kršnjavog u Našicama, Dolores Baričević.

„Ovo je prije svega veliko iskustvo za mene, čuti mišljenje ovako velikih ljudi iz svijeta kuharstva je neprocjenjivo. Prvo mjesto nisam očekivala, ali eto sada mojoj sreći nema kraja.“, rekla je pobjednica. Valentina.

Podsjetimo, natjecanje se održalo u dvije kategorije za profesionalce i učenike srednjih škola, a prilikom ocjenjivanja pozornost se posvećivala izgledu, okusu i usklađenosti deserta s pravilima natjecanja.

Fotografije: Vladimir Grgurić  

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.