Pobjeda na Babičinim kolačima pripala Sanji Čačko

Slatko od bijele koruze donijelo je pobjedu Sanji Čačko na trinaestom izdanju Babičinih kolača.

Proteklog je vikenda u Gornjoj Stubici održano trinaesto izdanje manifestacije Babičini kolači, a pobjeda je otišla u ruke Sanje Čačko iz Hrašćine koja je žiri osvojila slasticom pod nazivom „Slatko od bijele koruze“.

Drugo mjesto pripalo je Zdenkici Ljubić iz Oroslavja, koja je izradila „Pitu od kaše i oraha“, a treće mjesto Vesni Hršak iz Krapine za „Dedek na tenko“. U kategoriji „Izvorno zagorsko“, pobjedu je odnijela Mirica Sinković iz Donje Stubice koja je ispekla „Slatke i slane vanjkušeke“.

Pobjednicima su nagrade uručili župan KZŽ Željko Kolar te potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, a događanju su nazočili i zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek.

Ove su se godine na manifestaciji natjecale 42 babice pred ocjenjivačkom komisijom koju su činili vrsni gastronomski znalci: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje.

Na manifestaciji su sudjelovali i gosti iz Solina koji su predstavili kulturu i tradiciju kraja iz kojeg dolaze, kao i sudionice virovske „Prkačijade“.

Kao i svake godine, nakon manifestacije i natjecanja bit će izdana i knjiga svih recepata kolača natjecateljica.

Fotografije: Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.