Plazma tart

Novi radni tjedan započinjemo neodoljivim receptom za tart od malina koji s nama dijeli Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
Podloga
  • 120 g lješnjaka 
  • 250 g Plazme Mljevene
  • 150 g paste od datulja (ili očišćene datulje)
  • 50 g otopljenog maslaca
  • oko 1 dl mlijeka
Krema
  • 200 – 300 g smrznutih malina
  • 4 žlice vode
  •  3 listića želatine
  • 2,5 dl mliječnog vrhnja za šlag
  • 100 g bijele čokolade
  • 1,5 dl jogurta
Priprema
Podloga

Lješnjake usitniti u multipraktiku te dodati ostale sastojke i mutiti. Mlijeka dodati toliko da se dobije ljepljiva smjesa koja se lako može oblikovati, slično smjesi za kuglice. Smjesu utisnuti u kalup za tart veličine 24 cm i držati u hladnjaku dok se priprema krema.

Krema

Smrznute maline prokuhati s vodom, usitniti u blenderu te procijediti.

Želatinu preliti vodom (oko 1 dl).

Vrhnje za šlag grijati, dodati čokoladu i topiti. Pred kraj dodati ocijeđenu želatinu i grijati dok se ne dobije krema bez grudica.

Kremi dodati jogurt i sok od maline, umiješati pjenjačom te smjesu uliti u kalup.

Čuvati u hladnjaku nekoliko sati, ukrasiti voćem i poslužiti.

Fotografije: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.