Pjenasta brownie after eight torta

Za slatku sredinu tjedna zaslužna je Ivana Kovačević Roginić sa stranice 50 shades of hunger koja nam je pripremila pjenastu brownie after eight tortu i desert u čaši.

Sastojci
Brownie podloga
  • 300 g čokolade – tamne, za kuhanje, ili kombinacija mliječne i tamne
  • 200 g maslaca
  • 6 jaja
  • 130 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • žlica ruma
Krema od mente
  • 1 l mlijeka
  • 150 g gustina
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • cca pola bočice ekstrakta mente
  • 2 vanilin šećera
Priprema
Brownie podloga

Maslac i čokoladu rastopite nalaganoj vatri ili u mikrovalnoj i stavite sa strane da se malo ohladi. Razdvojite bjelanjke i žumanjke, žumanjke pjenasto izmutite s polovicom šećera. Istucite bjelanjke s drugom polovicom šećera i prstohvatom soli u čvrsti snijeg.

Čokoladu polako dodajte u žumanjke sa šećerom, izmješajte u jednoličnu smjesu te u nju pomalo dodajte snijeg od bjelanjaka.

Ulijte u namašćen kalup, stavite u zagrijanu pećnicu na 160 i pecite oko 50 min do sat vremena.

Krema

Gustin razmutiti s 200 ml mlijeka, ostatak skuhati sa šećerom i vanilin šećerom i aromom mente.

Kad mlijeko provrije, dodajte razmućeni gustin i miješajte stalno da se nestvore grudice.

Kada se zgusne, sklonite sa vatre i stavite da se hladi.

U ohlađenu kremu umutiti margarin.

Premazati kremu preko brownie podloge.

Staviti na hlađenje u hladnjak, najbolje preko noći.

Ukrasiti po želji, ja sam uzela jednu tamnu čokoladu s aromom mente i naribala je odozgo.

Napomena

Na dno pećnice stavite vatrostalnu posudu ili lim za pečenje napunjen sa malo vode, tako će brownie torta ostati meka i sočna iznutra, a hrskava izvana.

Možete raditi i upola manje kreme za tortu, meni je od ove količine ostalo dosta viška pa sam radila deserte u čašama

Fotografije: Ivana Kovačević Roginić

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.