Paola Valić: “U mojoj obitelji ja sam zadužena za izradu torti”

Paola Valić, nekadašnja pjevačica i televizijska voditeljica, a danas radijska voditeljica i autorica bloga Paoline priče, u razgovoru za naš portal otkrila  je kakva je bila njezina svadbena torta, koja joj je najdraža slastica te voli li zdrave slastice.

Nakon uspjeha koji je u ranoj mladosti ostvarila kao sudionica prvog hrvatskog reality showa Story Super Nova, pjevačica i voditeljica, Paola Valić se na duže vrijeme povukla iz javnog života te se posvetila obiteljskom životu i obrazovanju. Danas je ona udana žena, majka šestogodišnjeg sina, diplomirana novinarka, radijska voditeljica na lokalnom, zagrebačkom radiju Laganini FM te  autorica bloga Paoline priče.

U svom pretrpanom rasporedu ipak pronađe vremena i za spravljanje ukusnih slastica, a najuspješnija joj je svakako Paolin kolač koji ona spravlja na razne načine. Paola nam je u razgovoru ispričala i kakve torte sprema svomu sinu za rođendan, voli li više moderne ili tradicionalne slastice te tko joj je dao najvažniji savjet za izradu slastica.

Istovremeno radite na radiju, pišete blog, i ono najvažnije, odgajate dijete… S obzirom na pretrpani raspored, koliko često stignete pripremati slastice za svoju obitelj?

Moram priznati da sam malo podbacila u zadnje vrijeme, ali samo malo. Em što je ljeto, pa je jako vruće, em što zaista imam natrpan raspored, pa mi je kuhinja jedna od zadnjih stanica… ali inače, kad imam vremena i volje, pogotovo što se tiče slatkog, mogu reći da nisam uopće loša. Dapače, volim pripremati slastice, ali ne samo slastice, nego i druga jela. Još ih više volim i pojesti (smijeh).

Koju slasticu najradije pripremate svojima odnosno koju oni najviše vole jesti?

Moji najviše vole moj ludi čokoladni, tzv. Paola kolač na sto varijanti. Sto varijanti znači da ubacim svaki puta neko drugo voće. Banane, jagode, višnje… a kolač je samo takav ubojica. Jedini je problem, što se nakon njega mora napraviti barem 5 treninga kako bi se potrošilo te silne kalorije. No, nema veze… ukus je takav, da mu se ne može odoliti…

Volite li više pripremati torte ili kolače ili kekse ili pak neke druge slastice?

Najviše volim kad netko iz obitelji ima rođendan. Volim iznenaditi svoju obitelj s tortom, onda još na nju stavim neku ludu pokrivku, naravno u stilu osobe koja slavi. To me baš u zadnje vrijeme veseli. Svi iz obitelji već znaju da ne moraju brinuti. Uglavnom kažu: „Ne treba torta, donijet će sigurno Paola“ (smijeh).

Koja je vaša najdraža slastica i je li vam draže kad je sami sebi pripremate ili kad vam je netko drugi pripremi?

Jao, jao, jao, jako teško pitanje. Ja sam veliki obožavatelj slatkog, zar se ne vidi? Ubijam sve što mi dođe pod ruku…. hoćeš sladolede, torte, kolače. Nisam tip od kolača s voćem, uvijek sam za čokoladnu varijantu. Čokolada, kokos, vanilija… to sam ja. Obožavam i sladolede. Twix, Bounty, Mars… ajme, sada sam gladna (smijeh)!

Čije kolače najradije jedete?

Moram priznati da moja svekrva Mira radi najbolje kolače koje sam ikad probala. Žena rastura. I svaki joj je bolji od onog prethodnog. Najviše volim kad mi ona nešto spremi, iako i moja kolegica Meli radi kolače, rapsodija okusa.

Udali ste se prije više od sedam godina, ali sigurni smo da se i danas sjećate dana svog vjenčanja kao da je bilo jučer. Koja ste tortu izabrali za svoju svadbenu tortu i zašto baš tu?

Izabrali smo tortu na kat, čokolada s jagodama. Zašto baš tu? Zato što sam ja veliki ljubitelj čokolade, kao i suprug pa nam je to nekako bilo najjednostavnije. S čokoladom i jagodama ne može se pogriješiti, zar ne?

Vaš sin uskoro puni šest godina. Tko je obično zadužen za izradu torte za njegov rođendan i kakva torta obično bude (kakvog okusa i kakve dekoracije)?

Najviše sama volim pripremiti sinu tortu. Ako je slučajno ne napravim zbog puno posla, onda idem u slastičarnicu Meli. Jedne godine, budući da je moj sin veliki fan Michaela Jacksona, imali smo tortu s likom Michaela Jacksona. Dječje torte su najveće veselje jer svake godine po tortama i likovima, možemo vidjeti u kakvom su trenutno filmu naša djeca.

Volite li više tradicionalne ili moderne slastice i zašto?

Jao, ja volim sve. Zaista, kod mene nema podjele. Ja sam svejed (smijeh). Svejed tradicije i moderne (smijeh).

Jesi li pobornik zdravih slastica ili si vjerna onim „nezdravim“?

Kako sve češće čitamo da je hrana sve gora, mogu reći da sam probala i neke zdrave slastice. Nije to uopće loše. Fino je, dapače… ali s druge strane, čokolada je čokolada.

Tko vam je dao najvažniji savjet za izradu slastica i koji je to savjet?

Svekrva mi često pomaže oko slastica, recepata, ideja… ona je lik i pol što se toga tiče. Bitno je da u svako jelo, slasticu, dajemo svu svoju ljubav i energiju, kao i kod svega u životu pa slastica ne može ispasti loša.

Fotografije: Iz privatnog albuma Paole Bekić

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.