Panettone namaz: okus Božića u staklenici

Iz obiteljske tvrtke u Ferrari na tržište stiže namaz od mnogima omiljene božićne slastice – panettonea.

Božićno vrijeme osim uz toplinu obiteljskog doma, vesela druženja i divne pjesme, mnogi vezuju i uz mirise i okuse božićnih slastica. Među neizostavnim božićnim slasticama u susjednoj Italiji, ali često i kod nas, je i panettone.

Upravo kako bi zadržali slatki okus panettonea tijekom cijele godine, a ne samo u božićno vrijeme, u obiteljskoj tvornici čokolade Rizzati u talijanskoj Ferrari osmislili su namaz koji donosi dobro poznat okus omiljenog kolača.

Kako su istaknuli u razgovoru za Gambero Rosso, na ovom su proizvodu počeli raditi krajem prošle godine, istražujući pritom i američko tržište na kojem su vrlo popularni različiti namazi neobičnih okusa i tako im se stvorila ideja da naprave namaz s dobro poznatim okusom panettonea.

Sama priprema i usavršavanje recepta je trajalo mjesecima i sada su konačno dobili potpuno prirodnu i bezglutensku mazivu kremu, čija je baza kakaov maslac, smeđi šećer i obranog mlijeka te koja je obogaćena s grožđicama i kandiranim komadićima naranče.

Tako se u staklenici od 200 grama nalaze svi okusi i arome tradicionalnog božićnog kolača. Iz ove male obiteljske tvornice su najavili kako će uskoro krenuti s proizvodnjom ovog novog namaza te očekuju da će dnevno proizvoditi oko 500 kilograma namaza, najavivši tako tisuće staklenki koje će se naći u prodaji.

Novi namaz s okusima Božića moći će se od prosinca kupiti u njihovim dućanima u Ferrari, Cortini i Ravenni te u Eataly i u Americi.

Panettone u staklenici tako će, za razliku od pravog panettonea, biti dostupan cijelu godinu kako bi se u mirisima i okusima Božića moglo uživati neovisno o sezoni.

Izvor: Gambero rosso

Fotografija: Instagram profil rizzati_cioccolato_ferrara

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.