Palačinke s bundevom

Bundeva nam je zadnjih tjedana čest gost u receptima pa se tako našla u današnjim palačinkama čiji je recept s nama podijelila Sunčica Stanković s bloga Mes follies culinaires/Moje kulinarske ludorije.

Sastojci
Palačinke
  • 5 jaja
  • 500 g pirea od bundeve
  • 500 ml mlijeka
  • 550 ml gazirane vode
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 ml vode
  • malo soli
  • 773 g brašna
  • 50 ml ulja
Krema
  • 300 g mascarpone sira  
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g umućene šlag kreme
Priprema
Palačinke

Jaja polagano umutite mikserom, dodajte pire, sjedinite mikserom, zatim dodajte ostale sastojke i na kraju brašno, koje ćete sjediniti mikserom, nakon toga dodajte ulja, promiješajte pjenjačom i pecite  palačinke na srednjoj temperaturi na dobro zagrijano tavi, podmazanoj manjom količinom ulja (nekoliko kapi).

Krema

Mascarpone sir umutite s vrhnjem, dodajte šlag kremu i dobro sjedinite. Mažite mlake palačinke kremom.

Napomena

Pire od bundeve pripremite tako što ćete bundevu skuhati u vodi i dobro iscijediti prije nego je dodate smjei ili je pak ispecite u pećnici i umutite štapnim mikserom.

Fotografije: Mes follies culinaires/Moje kulinarske ludorije

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.