Otvoreni javni poziv za projekt „Naukovanje u obrtničkim zanimanjima“

Svi zainteresirani za ovaj Otvoreni javni poziv mogu dostaviti prijave s traženom dokumentacijom na adresu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, najkasnije do 15. studenog 2019. godine.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za projekt „Naukovanje u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. namijenjen poticanju gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Prijave se zaprimaju od 10. rujna 2019., a poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, no ne dulje od 15. studenog 2019.

Sredstva su namijenjena  za troškove vezane uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za vrijeme provedeno na  naukovanju, za naknadu mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje te za nabavu opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s izvođenjem naukovanja.

Najmanji iznos potpore koji se dodjeljuje iznosi 15.000,00 kuna, dok najviši iznosi 500.000,00 kuna.

Prijava, s ispunjenim prijavnim obrascem i svom propisanom dokumentacijom podnosi se Ministarstvu osobno ili  poštom na adresu Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta,  Prijava na Otvoreni javni poziv za projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2019. Godinu, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb.

Više informacije o projektu  „Naukovanje za obrtnička zanimanja“  za 2019., kao i popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Fotografija: Pexels

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.